Print side

 
 

Vi har med MAD ønsket at skabe et udstillingsvindue for Danmarks producenter og forhandlere af dansk produceret mad. Vi har en stor mangfoldighed af gode produkter og traditioner i dansk madkultur, og synes, at de fortjener mere fokus.

 

Men hvad er dansk mad?

 

Vi har med nedenstående forsøgt at definere og afgrænse emnet:

 

Dansk mad fremstilles i Danmark. Råvarerne er først og fremmest danske, og der indgår oftest typisk dansk viden og/eller tradition i fremstillingen. Råvarerne kan godt overvejende være udenlandske, hvis de forarbejdes i Danmark, og der tilføres betydelig know-how i processen, f.eks kakaomælk, marcipan og hjortepølse.

 

Typisk dansk mad er:

 

Smørrebrød - Ost - Yoghurt - Ymer - Krabbeklør - Bakskuld - Røget helt - Honning - Rugbrød - Pølser - Persillesovs - Frikadeller - Æblemost - Solbærsaft - Hyldebær - Tyttebærmarmelade - Øl - Snaps

 

 

 

Vi opfatter f.eks. ikke nedenstående eksempler som dansk mad:

 

Frisk pasta fremstillet af italiensk durumhvede af et italiensk drevet firma i Danmark.

Fransk produceret vin, tappet på et dansk flasketapperi.

 

Malene Aaris og Mogens Kirk (død 1. juli 2011)