Vi har med MAD ønsket at skabe et udstillingsvindue for Danmarks producenter og forhandlere af dansk produceret mad. Vi har en stor mangfoldighed af gode produkter og traditioner i dansk madkultur, og synes, at de fortjener mere fokus.
Men hvad er dansk mad?
Vi har med nedenstående forsøgt at definere og afgrænse emnet:
Dansk mad fremstilles i Danmark. Råvarerne er først og fremmest danske, og der indgår oftest typisk dansk viden og/eller tradition i fremstillingen. Råvarerne kan godt overvejende være udenlandske, hvis de forarbejdes i Danmark, og der tilføres betydelig know-how i processen, f.eks kakaomælk, marcipan og hjortepølse.
Typisk dansk mad er:
Smørrebrød - Ost - Yoghurt - Ymer - Krabbeklør - Bakskuld - Røget helt - Honning - Rugbrød - Pølser - Persillesovs - Frikadeller - Æblemost - Solbærsaft - Hyldebær - Tyttebærmarmelade - Øl - Snaps
Vi opfatter f.eks. ikke nedenstående eksempler som dansk mad:
Frisk pasta fremstillet af italiensk durumhvede af et italiensk drevet firma i Danmark.
Fransk produceret vin, tappet på et dansk flasketapperi.
Malene Aaris og Mogens Kirk (død 1. juli 2011) |